Έτοιμη προς δημοσίευση είναι η προκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση των ακινήτων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση της εταιρείας, με καταληκτική ημερομηνία την 16η Ιανουαρίου. Στο μεταξύ, ενδιαφέρον για εξαγορά των μετοχών της ΕΒΖ εκδηλώνει με επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Πανελή Μάνη, γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας του τομέα της ανάπτυξης ακινήτων που δραστηριοποιείται στο Λονδίνο επί εικοσαετία και πλέον.
Κατ’ αρχάς, όσον αφορά στα προς πώληση ακίνητα, σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΒΖ που έχει συμφωνηθεί μεταξύ της εταιρείας και της Τράπεζας Πειραιώς, το εργοστάσιο της Λάρισας προορίζεται να πωληθεί έναντι ενδεικτικού τιμήματος τουλάχιστον 8 εκατ. ευρώ, το εργοστάσιο της Ξάνθης μαζί επίσης με τον εξοπλισμό έναντι τουλάχιστον 7,8 εκατ. ευρώ, επιχειρηματικό ακίνητο στην Αθήνα (στην οδό Σκουφά 52) έναντι τουλάχιστον 260.000 ευρώ, ημιτελές επιχειρηματικό ακίνητο στη Θεσσαλονίκη (στην οδό Κουντουριώτη 9) έναντι 2,9 εκατ. ευρώ, τα γραφεία-έδρα της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη (στην οδό Μητροπόλεως 34) έναντι τουλάχιστον 2,73 εκατ. ευρώ και επιχειρηματικό ακίνητο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, έναντι τουλάχιστον 2,730 εκατ. ευρώ.
Αναφορικά, δε, με την ύπαρξη ενδιαφέροντος από Βρετανία, ο κ. Μάνης επιβεβαίωσε στη «Ν» την ύπαρξη σχετικής επιστολής προς τον ίδιο. Αποστολέας και ενδιαφερόμενος είναι ο (Θεσσαλονικιός) επιχειρηματίας Νικόλαος Τριμμάτης, ιδιοκτήτης του Concept Business Group με ευρεία και πολύχρονη δράση στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων στο Λονδίνο, ο οποίος εκδηλώνει ενδιαφέρον για την απόκτηση όλης της ΕΒΖ (μητρικής) και όχι μόνο για τις δύο θυγατρικές της Σερβίας.
Ο κ. Μάνης αναφέρει ότι συνέστησε στον ενδιαφερόμενο να απευθυνθεί στον κύριο μέτοχο (υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος) και δηλώνει άγνοια για ενδεχόμενες περαιτέρω σχετικές εξελίξεις.