Ολοταχώς προχωρεί η συνεργασία της ΔΕΗ με την κινεζική CMEC. Σήμερα αναμένεται στην Αθήνα ο νούμερο «1» της εταιρείας, ο πρόεδρος Zhang Chun, επικεφαλής αντιπροσωπείας υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας.
Στο πλαίσιο της συνάντησης και των συζητήσεων με τη διοίκηση της ΔΕΗ θα υπογραφεί Σύμφωνο Στρατηγικής Συνεργασίας στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή. Η επεξεργασία του Συμφώνου Στρατηγικής Συνεργασίας έχει ολοκληρωθεί έπειτα από συνεννοήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Ακόμη οι δύο πλευρές θα συζητήσουν και την πορεία του μεγάλου έργου «Project Μελίτη».
Στο μεταξύ, η ΔΕΗ έκανε γνωστό χθες ότι η διαδικασία επιλογής του στρατηγικού επενδυτή για το 24% του ΑΔΜΗΕ εξελίσσεται κανονικά με την εξέταση των δικαιολογητικών και των στοιχείων των δύο υποψηφίων που κατέθεσαν προσφορά, της κινεζικής State Grid και της ιταλικής TERNA από κοινού με το επενδυτικό fund F2I, από την επιτροπή της ΔΕΗ και τους συμβούλους της εταιρείας.