Μοχθούμε καθημερινά για την ενεργειακή ανάπτυξη της χώρας
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κυρία υπουργό, η παρουσία της οποίας στο πρόσφατο οικονομικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη ήταν καταλυτική. Θα έλεγα ότι είναι η καλύτερη πρέσβειρα που θα μπορούσε να έχει η Ελλάδα σε αυτή τη διεθνή οργάνωση. Να ευχαριστήσω όλους για την τιμή και τη διάκριση στη ΔΕΠΑ και στο πρόσωπό μου. Θα ήθελα, μιας και μιλάμε για «Διαμάντια», να πω ότι τα διαμάντια είναι παντοτινά και αυτά απονέμονται στα «Διαμάντια», που εν προκειμένω είναι οι άνθρωποι της ΔΕΠΑ. Είναι αυτοί που μοχθούν καθημερινά για να αναπτυχθεί ενεργειακά η χώρα, να εξασφαλιστεί η ενεργειακή της επάρκεια, να καταπολεμηθεί η ενεργειακή φτώχεια, να εξασφαλιστεί το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, να καταστεί στο μέτρο του δυνατού – αυτό το οποίο θα έλεγα χρησιμοποιώντας ένα διαχρονικό μότο της κοινωνίας και της Αριστεράς – η ενέργεια ως κοινωνικό αγαθό. Σε αυτό το διαχρονικό μότο εστιάζεται – επιτρέψτε μου τη δόκιμη έκφραση – και ο αριστερός τεχνοκρατισμός που διέπει την άσκηση management της διοίκησης της ΔΕΠΑ. Ξέρετε υπάρχει και αυτός, ο αριστερός τεχνοκρατισμός που ναι μεν αποτελεί στο διά ταύτα έκφραση και εφαρμοστικότητα τεχνοκρατισμού – δηλαδή χρήση τεχνοκρατικών εργαλείων, άσκησης management – αλλά εμπεριέχει σαν κυρίαρχο συστατικό του την κοινωνικοκεντρική στόχευση, ένα δομικό στοιχείο του DNA της Αριστεράς διεθνώς και στην Ελλάδα.
Μέσα σε αυτή τη διεθνή ανταγωνιστική ενεργειακή και ευρύτερα γεωπολιτική αρένα η ΔΕΠΑ αποδέχεται τις προκλήσεις, δρα με όραμα, πρόγραμμα, ορθολογισμό, κάνοντας πράξη τη διαδρομή και τη στόχευση προς την ανάπτυξη της χώρας και σας διαβεβαιώ ότι θα συνεχίσουμε να σας εκπλήσσουμε θετικά.
Κλείνω με τις θερμές μου ευχαριστίες στους διοργανωτές και επίσης τις ευχές μου και τα συγχαρητήρια σε όλους και σε όλες τους συν-βραβευόμενους. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.