Κέντρο των δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων έχει καταστεί η Ελλάδα για την ιαπωνική φαρμακευτική εταιρεία Takeda, η οποία στοχεύει στην περαιτέρω επέκτασή της στην ελληνική αγορά, μέσω και της περαιτέρω διείσδυσής της στα νοσοκομειακά φάρμακα. Οι πωλήσεις της εταιρείας στην Ελλάδα κατά τη χρήση που έκλεισε στο τέλος Μαρτίου ήταν της τάξης των 30 εκατ. ευρώ, κινούμενες σε σταθερά επίπεδα τα τελευταία χρόνια, με το 15% να αποτελεί νοσοκομειακά σκευάσματα.
Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε συγκεκριμένες φαρμακευτικές κατηγορίες, όπως ογκολογία, γαστρεντερολογία, παθήσεις αναπνευστικού, αντιμετώπιση του πόνου κ.ά. Νέα προϊόντα της προέρχονται είτε από ιδία έρευνα είτε από συνεργασία με άλλες εταιρείες. Έχει παρουσία σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, αλλά και σε γρήγορα αναπτυσσόμενες αγορές, όπως η Ρωσία και η Ασία, και συνολικά σε περίπου 70 χώρες παγκοσμίως.
Σύμφωνα με τη διοίκηση, το 2015 χορηγήθηκαν περισσότερες από 133 εκατομμύρια δόσεις φαρμάκων σε σχεδόν 2,5 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες, ενώ έχει επενδύσει σε μεγάλες κλινικές μελέτες και στηρίζει τη συμμετοχή ελληνικών ερευνητικών κέντρων σε δέκα διεθνείς κλινικές δοκιμές. Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι συνεργάζεται με έξι ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες για την προώθηση των σκευασμάτων της, ενώ συνολικά συνεργάζεται με 360 Έλληνες προμηθευτές μέσω 180 συμφωνιών, συνολικής ετήσιας αξίας άνω των 10 εκατ. ευρώ (για το 2015). Στη χώρα μας απασχολεί 60 άτομα.
Επίσης, πρόσφατα η Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) εξέφρασε θετική γνωμοδότηση, συνιστώντας την υπό όρους έγκριση ενός νέου καινοτόμου φαρμάκου της εταιρείας. Πρόκειται για την ιξαζομίμπη που θα είναι σε μορφή χαπιών για τη θεραπευτική αντιμετώπιση ενήλικων ασθενών με πολλαπλό μυέλωμα που έχουν λάβει τουλάχιστον μία προηγούμενη θεραπεία. Εφόσον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικυρώσει τη γνωμοδότηση της CHMP και χορηγηθεί η έγκριση, η ιξαζομίμπη θα είναι ο πρώτος και μοναδικός από του στόματος αναστολέας πρωταεασώματος που θα έχει εγκριθεί για χρήση στον ευρωπαϊκό οικονομικό χώρο, ο οποίος περιλαμβάνει τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τη Νορβηγία, το Λιχτενστάιν και την Ισλανδία.