Το σημαντικό έργο της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας +πλευση (σύμπλευση) στήριξε τον Οκτώβριο ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ).Ο ΟΦΕΤ μέσα από το δυναμικό πρόγραμμά του Στρατηγικής Κοινωνικής Ευθύνης βρίσκεται πάντα κοντά στηρίζοντας υπεύθυνα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κυρίως απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας.
Ο ΟΦΕΤ, εκτός από τη δωρεά της συσκευής υπερήχων για αποτρύγωση δοντιών, έστειλε στην Κίμωλο πλούσιο υλικό, μεταξύ των οποίων δερμοκαλλυντικά, οδοντιατρικά και άλλα παραφαρμακευτικά προϊόντα, τόσο της InterMed όσο και της Uni-pharma. Μέσα σε έξι ώρες λειτουργίας των ιατρείων στο οδοντιατρείο, που στήθηκε με τη φορητή έδρα και τον υπόλοιπο εξοπλισμό της ομάδας, εξετάστηκαν συνολικά 47 άτομα και έγιναν 12 καθαρισμοί, 6 σφραγίσματα και 4 εξαγωγές, ενώ στα παιδιά δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες για τη σωστή στοματική υγιεινή.
Η +πλευση (σύμπλευση) είναι μια Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των ελληνικών ακριτικών νήσων. Αμιγώς εθελοντικού χαρακτήρα, η σύμπλευση οργανώνει δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με στόχο τη μέγιστη δυνατή προσφορά προς τα ακριτικά νησιά. Κύρια δράση της +πλεύσης – επιστέγασμα των προσπαθειών όλου του έτους – αποτελεί ο ετήσιος Διάπλους της, ο οποίος πραγματοποιείται με τα φουσκωτά σκάφη των μελών της. Η Οργάνωση απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στη διοίκηση του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, στην οποία ειδικότερα αναφέρονται οι ευχαριστίες «εκ μέρους όλων των εθελοντών και ειδικά της οδοντιατρικής ομάδας της +πλευσης για την απόφαση της InterMed να χορηγήσει μία συσκευή υπερήχων για αποτρύγωση δοντιών, προκειμένου να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες που προσφέρουμε δωρεάν στους κατοίκους των ακριτικών και απομονωμένων νησιών, αρχής γενομένης από τη Φθινοπωρινή Αποστολή 2019 στην Κίμωλο». Επιπροσθέτως αναφέρονται στην επιστολή και τα ακόλουθα: «Θέλουμε να σας επιβεβαιώσουμε ότι με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκαν οι κάτοικοι του νησιού και τα πρόσθετα δώρα που στείλατε στο νησί και μοιράστηκαν στο σχολείο. Έχοντας ακόμη πολύ νωπές αυτές τις μνήμες από τα αποτελέσματα της πρώτης μας συνεργασίας, αισθανόμαστε σίγουροι για τη συνέχισή της και στις επόμενες δράσεις της +πλευσης, με τρόπο και σε πεδία που θα προσδιορίσουμε μαζί, καθώς ήδη οριστικοποιούμε τους προορισμούς που θα περιλάβει ο Διάπλους 2020 της +πλευσης στα ακριτικά και απομονωμένα νησιά του Αιγαίου».