Με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της σχολικής διαρροής, ο όμιλος Μυτιληναίος υλοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το καινοτόμο κοινωνικό πρόγραμμα «Είμαι Μέσα», μετά την επιτυχία του πρώτου πιλοτικού κύκλου για τη σχολική χρονιά 2015-2016.
Ο όμιλος Μυτιληναίος, μέσω του συγκεκριμένου κοινωνικού προγράμματος, επιλέγει να συμβάλει ενεργά στην αντιμετώπιση ενός από τα μεγαλύτερα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα της χώρας, αφού μόνο το 2016 και αποκλειστικά στην περιοχή της Αττικής, περίπου 2.800 μαθητές στις τρεις τάξεις του γυμνασίου δεν συνέχισαν το σχολείο, δηλαδή 3% των μαθητών.
Το κοινωνικό πρόγραμμα «Είμαι Μέσα» αποτελεί πρωτοβουλία του ομίλου Μυτιληναίος και υλοποιείται με την πλήρη οικονομική υποστήριξή του, σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», ενώ πολύτιμη συνδρομή προσφέρουν η μη κερδοσκοπική εταιρεία Μέριμνα, ο ερευνητικός φορέας Prolepsis, η ομάδα εθελοντών από το 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.