Από τις μεγαλύτερες εκθέσεις των τελευταίων ετών θα είναι σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo η 10η Διεθνής Έκθεση Zootechnia, που φιλοδοξεί να αποτελέσει το πιο σημαντικό «ραντεβού» του κτηνοτροφικού και πτηνοτροφικού κλάδου στο χρονικό διάστημα 2-5 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Στη 10η Zootechnia δίνουν το «παρών» πάνω από 900 εκθέτες, ξεπερνώντας τα επίπεδα συμμετοχών της προηγούμενης διοργάνωσής της, γι’ αυτό και καλύπτει ένα περίπτερο παραπάνω. Στα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της περιλαμβάνεται, επίσης, το ότι οι έμμεσοι εκθέτες προέρχονται από 38 χώρες και οι άμεσοι από 11 (είναι η πρώτη φορά που η Zootechnia έχει τόσο μεγάλο αριθμό άμεσων εκθετών από ξένες χώρες) και ήδη έχει προγραμματιστεί η έλευση γκρουπ επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Κύπρο κ.α.
Η Zootechnia περιλαμβάνει το Σαλόνι Αλόγου, καθώς και το Pet Festival, τα οποία στην επικείμενη διοργάνωση θα είναι ανανεωμένα και με πολύ περισσότερα εκθέματα, σε σχέση με προηγούμενες διοργανώσεις.
Περαιτέρω, είναι πλαισιωμένη από πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων:
* «Έρευνα και καινοτομία στο μηχανικό άρμεγμα και στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών στη ζωική παραγωγή». Μία εκδήλωση που αποτελεί συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.
* «Η Κτηνοτροφία ως μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας». Ημερίδα που τη συνδιοργανώνουν η ΔΕΘ-Helexpo και η ΕΖΕ.
* «Μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος κτηνοτροφικών μονάδων». Μία εκδήλωση που είναι συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του ΕΚΕΤΑ-ΙΕΤΕΘ.
* «Το Κρέας και τα Προϊόντα του» (Πανελλήνιο Συνέδριο) που αποτελεί συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του Meat News.
* Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής.
* Η ημερίδα με θέμα «Νέες Απειλές για την Ελληνική Κτηνοτροφία», την οποία πραγματοποιεί ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος.