Στην πώληση του συνόλου των μετοχών (100%) που κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank Srbija A.D. προχωρά Alpha Bank, μετά και τη σύναψη συμφωνίας με τον σερβικό όμιλο εταιρειών MK Group.
Η συναλλαγή αναμένεται να έχει θετική επίπτωση στους κεφαλαιακούς δείκτες και στη ρευστότητα της τραπέζης, ενώ συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων του σχεδίου αναδιαρθρώσεώς της, σημειώνει η τράπεζα σε σχετική ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση λήψεως των σχετικών εποπτικών εγκρίσεων.
Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της σερβικής θυγατρικής, το σύνολο του ενεργητικού της τράπεζας στη Σερβία στο τέλος του 2015 ήταν της τάξης των 650 εκατ. ευρώ, με καταθέσεις λίγο πάνω από τα 504 εκατ. ευρώ.