Την 4η υψηλότερη θέση στη λίστα των πλέον κερδοφόρων βιομηχανιών τροφίμων κατέλαβε η επιχείρηση παραγωγής φυτικών γαλακτοκομικών προϊόντων. Arivia SA. Αυτό προκύπτει από μεγάλη πανελλαδική έρευνα στις 636 σημαντικότερες (βάσει κύκλου εργασιών) βιομηχανίες τροφίμων, τα συμπεράσματα της οποίας θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση επιχειρηματικής αριστείας ExportLeaders 2020. Σύμφωνα με την έρευνα της New Timesστις πρώτες θέσεις της λίστας βρέθηκαν οι βιομηχανίες Nestle Hellas, Chipita, Ελληνικά Γαλακτοκομεία, Arivia SA, Κρι-Κρι Βιομηχανία Γάλακτος, Παπαδόπουλος Ε.Ι. ΑΕ, Agroinvest, ION, Αραμπατζής και Newrest.
H επιχείρηση Arivia SA, που διευθύνεται από τον κ. Άνθιμο Μισαηλίδη, αύξησε τον κύκλο εργασιών της από 40,6 εκατ. ευρώ το 2017 σε 51,8 εκατ. ευρώ το 2018. Αντιστοίχως, αύξησε τα καθαρά της κέρδη από 8,2 εκατ. ευρώ το 2017 σε 14,9 εκατ. ευρώ το 2018.
Who is Who
Η ARIVIA S.A. είναι παγκόσμιος κορυφαίος κατασκευαστής φυτικών γαλακτοκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων, χρησιμοποιώντας κυρίως καρύδι, σε προσιτή τιμή και σε ποικιλία γεύσεων και μορφών. Στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει τα καλύτερα φυτικά προϊόντα, προκειμένου να ανταποκριθεί και να ικανοποιήσει τις τρέχουσες και αναδυόμενες ανάγκες.
Η επιχείρηση είναι κατά κύριο λόγο εξαγωγική. Από το 1990, έχει πετύχει την διείσδυση στην αγορά μέσω του εκτεταμένου χαρτοφυλακίου της με περισσότερα από 500 SKU, σε 50 χώρες του κόσμου με πάνω από 100 εκατομμυρία καταναλωτές. Από το 2012 οι εξαγωγές της υπερδιπλασιάστηκαν και ο αριθμός αυτός αυξάνεται καθημερινά.
Σήμερα, με προσωπικό άνω των 300 ατόμων, εκμεταλλεύεται μια ιδιόκτητη μονάδα παραγωγής στη Βόρεια Ελλάδα με παραγωγική δυναμικότητα 2.500 τόνων το μήνα, μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Λειτουργεί με τις αυστηρότερες προδιαγραφές ποιότητας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την παραγωγική διαδικασία ενώ είναι πιστοποιημένη από διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης ποιότητας και λειτουργίας (ISO, HACCP κ.λπ.).
Επενδύοντας σε συνεχή έρευνα και ανάπτυξη, δημιουργεί συνεχώς καινοτόμα προϊόντα που καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών καταναλωτών.
Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων σε κλασσικές και ειδικές γεύσεις για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη καθώς και για εκείνους που ακολουθούν δίαιτα χαμηλής χοληστερόλης και για το λόγο αυτό δεν καταναλώνουν ζωικό λίπος. Έτσι, οι καταναλωτές δεν πρέπει να στερούνται της γεύσης του τυριού ή των γευμάτων που περιέχουν τυρί.