Την μόνιμη παρουσία της στη δύσκολη και απαιτητική αμερικανική αγορά, έχει επιτύχει η εταιρία Gaia τρόφιμα, τριπλασιάζοντας τις πωλήσεις της στις ΗΠΑ, μέσα στο 2015. Η Gaia τρόφιμα είναι μία επιχείρηση με καθαρά εξαγωγικό προσανατολισμό: το 82% των πωλήσεων της GAEA απευθύνεται στη διεθνή αγορά.
Η τεχνογνωσία της GAEA της έχει επιτρέψει να δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής που την υποστηρίζει στην εξάπλωση των προϊόντων της διεθνώς. Στην Ευρώπη (Αγγλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Κύπρος, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβενία, Σουηδία, Φιλανδία), την Ασία (Κίνα, Χονγκ Κονγκ), την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Βραζιλία.
Από τον περασμένο Ιανουάριο του 2015, η GAEA, ίδρυσε στην Αμερική την GAEA USA ανεξάρτητη εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι για να διαχειριστεί την διανομή και εμπορεία των προϊόντων στην Αμερική.
Μάλιστα, τελευταία στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Άρης Κεφαλογιάννης (φωτό), οι πωλήσεις της εταιρίας στην αμερικανική αγορά, παρουσιάζουν μεγάλη ανάπτυξη, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, καθώς, από 1,4 εκατ. δολάρια το 2014 έφθασαν στα 5 εκατ. δολάρια το 2015, δηλαδή τριπλασιάσθηκαν, ενώ υπάρχουν προοπτικές να αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Στην εταιρία, μετέχουν πλέον και Γερμανοί επενδυτές, οι οποίοι κατέχουν το 10% του μετοχικού κεφαλαίου με option να το ανεβάσουν στο 25% μέσα στα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησία.
Η εταιρία
Το εργοστάσιο της GAEA βρίσκεται σε μια έκταση 15.000 τ.μ. λίγο έξω από την πόλη του Αγρίνιου. Το κτίριο του εργοστασίου καλύπτει 6.500τμ και έχει 4 πλήρως αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής:
-Μια γραμμή εμφιάλωσης ελαιολάδου (6.000 μπουκάλια την ώρα)
-Μια γραμμή εμφιάλωσης ελιών (7.000 βάζα την ώρα)
-Μια γραμμή παραγωγής spreads και sauces (3.500 βάζα την ώρα)
-Μία γραμμή για την παραγωγή του καινοτόμου snack pack των ελιών (3.000 packs την ώρα)
Επίσης διαθέτει μια αποθήκη 3.000 τ.μ., με 200 τ.μ. αποθήκευσης σε ψύξη, και 10 ανοξείδωτες δεξαμενές 30 τόνων η καθεμία για την αποθήκευση ελαιολάδου.
Το εργοστάσιο λειτουργεί βάσει των πρότυπων των ISO 9001, HACCP, BRC και IFS ενώ πρόσφατα απέκτησε και το ISO 14001 περιβαλλοντικής πιστοποίησης.
Τα Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα Gaea είναι τα πρώτα carbon neutral ελαιόλαδα στον κόσμο, πιστοποιημένα από την ελβετική μη κερδοσκοπική οργάνωση «myclimate». Επίσης, η εταιρία εφαρμόζει πολιτική ανακύκλωσης.
Οι καινοτομίες της Gaea
Τα καινοτομικά προϊόντα της εταιρίας, είναι:
Ελιές Gaea σε Προστατευτική Ατμόσφαιρα
Η Gaea πέτυχε να διαφοροποιήσει τη χρήση της ελιάς και από ορεκτικό ή συστατικό μαγειρικής να τη «μεταμορφώσει» σε ένα υγιεινό σνακ.
Χρειάστηκαν 2 ½ χρόνια έρευνας σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων) πριν η GAEA λανσάρει το 1ο πακέτο ελιάς σε Προστατευτική Ατμόσφαιρα στον κόσμο –ένα προϊόν 100% φυσικό, χωρίς καθόλου υγρά, συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα και με την μικρότερη περιεκτικότητα σε αλάτι, στον κόσμο (3%).
Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα του ΕΤΑΤ, οι ελιές που περιέχονται στο πακέτο με Προστατευτική Ατμόσφαιρα GAEA έχουν υψηλή θρεπτική αξία, είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά καθώς δεν έχουν υποστεί παστερίωση ή θερμική κατεργασία κατά την παραγωγή. Η συσκευασία –απότελεσμα έρευνας κι αυτή- αποτελείται από ένα ειδικό αεροστεγές υλικό, που εμποδίζει την είσοδο οξυγόνου και προσφέρει ένα χρόνο επιπλέον διάρκεια ζωής στο ράφι.
GAEA Fresh Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο GAEA Fresh αποτελεί ένα επίτευγμα υψηλής τεχνολογίας στην κατηγορία του, αφού χάρη στην προηγμένη τεχνολογία, το λάδι αυτό διατηρεί τη φρεσκάδα της ελιάς που συγκομίζεται νωρίς.
Η καινοτομία του έγκειται στο γεγονός ότι σε όλες τις δεξαμενές GAEA Fresh –καθώς και σε κάθε φιάλη- διοχετεύεται άζωτο. Χάρη στο σύστημα αυτό αποφεύγεται η είσοδος αέρα (οξυγόνου) εντός των δεξαμενών ή φιαλών, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα την οξείδωση του περιεχομένου. Έτσι το ελαιόλαδο διατηρεί τη φρεσκάδα, το άρωμα και τη γεύση του.
GAEA Οξύμελο: το βαλσαμικό ξύδι των Αρχαίων Ελλήνων – Μια Καινοτομία ρετρό
Είναι πολλά τα αρχαία ελληνικά κείμενα που μας αποκαλύπτουν το Οξύμελι –ένα μείγμα με ξύδι και μέλι–ως βασικό συστατικό στις διατροφικές συνήθειες των Αρχαίων Ελλήνων.
Το GAEA Οξύμελο φτιάχνεται σύμφωνα με την αυτήν την Αρχαιοελληνική Συνταγή από ξύδι παλαιωμένο σε βαρέλι και θυμαρίσιο μέλι.
Για τα προϊόντα της εταιρίας, είναι διαθέσιμη ενημέρωση τόσο από το εταιρικό site gaea.gr όσο και στο facebook ή και στο twitter. Επικεφαλής της εταιρίας είναι ο κ. Άρης Κεφαλογιάννης.