Υπερήφανος που δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων δηλώνει ο κ. Μανώλης Καραμολέγκος, διευθύνων σύμβουλος της αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος και μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒΤ. Σε κλαδικό επίπεδο, με εκπρόσωπό μας τον ΣΕΒΤ, διεκδικούμε σθεναρά ομαλές συνθήκες για το επιχειρείν.
Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσχερές οικονομικό περιβάλλον, που χαρακτηρίζεται από συνεχιζόμενη ύφεση, ο επιχειρηματικός κόσμος αλλά και οι πολίτες-καταναλωτές βάλλονται καθημερινά, επισημαίνει ο κ. Μανώλης Καραμολέγκος, διευθύνων σύμβουλος της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος και μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒΤ. Τονίζει δε ότι «σε αυτό το δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον, η ελληνική βιομηχανία τροφίμων εξακολουθεί να είναι κινητήριος μοχλός για την οικονομία της χώρας μας». Όπως με έμφαση λέει ο κ. Καραμολέγκος, οι επιχειρήσεις του κλάδου παλεύουν διαρκώς, παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν, για να εξασφαλίσουν μια βιώσιμη λειτουργία με θετικές προοπτικές για το μέλλον. Προσφέρουν θέσεις εργασίας, καινοτομούν, κάνουν επενδύσεις και διευρύνουν τη δραστηριότητά τους σε νέες αγορές εκτός των ελληνικών συνόρων κάνοντας τα ελληνικά προϊόντα γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο.
Οι επιδιώξεις
Μιλώντας για τις αντιξοότητες που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σήμερα το επιχειρείν και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση, ο κ. Μανώλης Καραμολέγκος επισημαίνει: «Σε κλαδικό επίπεδο, με εκπρόσωπό μας τον ΣΕΒΤ, διεκδικούμε σθεναρά ομαλές συνθήκες για το επιχειρείν, ένα σταθερό κανονιστικό πλαίσιο, μείωση της φορολογίας και προσέλκυση επενδύσεων, με πνεύμα συνεργασίας και άμιλλας με τους θεσμούς, για την επίτευξη κοινών στόχων ανάκαμψης και ανάπτυξης». Ο κ. Καραμολέγκος δηλώνει επίσης ότι είναι τιμή του να συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, «που εκπροσωπεί τα συμφέροντα και τους στόχους του κλάδου, προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα υγιές, φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο οι επιχειρήσεις μας θα μπορούν να αναπτύσσουν τη δραστηριότητά τους».
Οι καταναλωτές
Από την άλλη πλευρά, όπως αναφέρει, οι καταναλωτές είναι πλέον ενημερωμένοι, εκπαιδευμένοι, ξέρουν τι θέλουν και ζητούν το καλύτερο για τη διατροφή τους. Σήμερα λοιπόν, σύμφωνα με τον κ. Καραμολέγκο, περισσότερο από ποτέ, οι εταιρείες του κλάδου οφείλουν να τους σέβονται, να διασφαλίζουν την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων τροφίμων, αξίες αδιαπραγμάτευτες για κάθε επιτυχημένη επιχείρηση, όπως χαρακτηριστικά λέει. «Έχω την τύχη – προσθέτει – να διευθύνω μια τέτοια επιχείρηση και η χαρά μου είναι μεγάλη όταν βλέπω την αναγνώριση των προϊόντων μας, την αγάπη και την αποδοχή τους από τους καταναλωτές μας. Αυτό κάνει τη δέσμευσή μας ακόμη πιο ισχυρή και τη διάθεσή μας να γινόμαστε καλύτεροι ακόμη πιο μεγάλη».
Το αξιακό σύστημα της εταιρείας
Αναφερόμενος ειδικότερα στην αρτοποιία Καραμολέγκος και στον τρόπο με τον οποίο αυτή κινήθηκε όλα αυτά τα χρόνια της μεγάλης κρίσης, ο διευθύνων σύμβουλός της λέει χαρακτηριστικά: «Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που η Καραμολέγκος Α.Ε., μέσα σ’ αυτές τις πρωτόγνωρα αντίξοες συνθήκες, συνέχισε την αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία της. Και αυτό διότι προσπαθούμε καθημερινά να διατηρούμε στο προσκήνιο το αξιακό σύστημα της επιχείρησής μας που βασίζεται στο τρίπτυχο:
- Σεβασμός στους πελάτες μας και στους καταναλωτές μας
- Αφοσίωση στη δουλειά μας
- Διαρκής βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας».
Παράλληλα ο κ. Καραμολέγκος δηλώνει υπερήφανος που δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων εκπροσωπώντας μια εταιρεία που έχει γράψει τη δική της ξεχωριστή ιστορία στον κλάδο. Όπως υπογραμμίζει, «με συνέπεια, υπευθυνότητα, πάθος για πρόοδο και ανάπτυξη, αλλά και με σεβασμό στους ανθρώπους μας και στο περιβάλλον δίνουμε καθημερινά το “παρών” στην ελληνική αγορά προσφέροντας στους καταναλωτές νέα και καινοτόμα προϊόντα που έχουν αξία γι’ αυτούς». Τονίζει επίσης ότι όλα αυτά τα χρόνια η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος με αγάπη και μεράκι συνδυάζει για την παρασκευή των προϊόντων της αξίες διατροφής και σύγχρονες μεθόδους παραγωγής με στόχο να προσφέρει συνεχώς τα καλύτερα προϊόντα άρτου στην ελληνική οικογένεια. «Σκοπός μας είναι – προσθέτει – α συνεχίσουμε να το κάνουμε για πολλά ακόμη χρόνια!»
29 χρόνια επιτυχημένης δραστηριότητας
Η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγος, έχοντας ξεκινήσει την πορεία της ως οικογενειακή επιχείρηση, μετράει ήδη 29 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον κλάδο των τροφίμων. Το 1950 λειτουργεί για πρώτη φορά ο φούρνος της οικογένειας, στη Σαντορίνη, τον τόπο καταγωγής τους. Το 1989 η εταιρεία αποκτά τη σημερινή νομική μορφή της: Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος Α.Ε. Το 1999 δημιουργεί το πρώτο ψωμί για τοστ με προζύμι. Παράλληλα εισέρχεται στην αγορά του Χ.Α. Στο πλαίσιο της συνεχούς εξέλιξης και βελτίωσης της ποιότητας των προϊόντων της, το 2001 η εταιρεία λαμβάνει πιστοποίηση ISO 9001-2000 και εφαρμόζει παραγωγικές διαδικασίες σύμφωνα με τα πρότυπα του HACCP. Παράλληλα, χαρτογραφώντας τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς, η εταιρεία επενδύει στη δημιουργία του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης νέων προϊόντων, εξασφαλίζοντας όχι μόνο την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας αλλά και την ποιοτική βελτίωση των υφιστάμενων προϊόντων της. Αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας η δημιουργία του ψίχατοστ, του πρώτου ψωμιού για τοστ χωρίς κόρα, των πρώτων έτοιμων κομμένων ψωμιών για sandwitch και hamburger, της σειράς προϊόντων Δέκα και άλλων καινοτόμων προϊόντων. Σημαντικό και ξεχωριστό ρόλο στην ανάπτυξη της επιχείρησης, από την αρχή της δημιουργίας της μέχρι και σήμερα, παίζει το δίκτυο διανομής της. Με στόχο να φτάνει το ψωμί καθημερινά στα καταστήματα όλης της Ελλάδας λίγες μόνο ώρες από την παραγωγή του, το δίκτυο διανομής της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος αποτελείται από 6 σύγχρονα κέντρα διανομής σε όλη την Ελλάδα: Αττική, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο και Ιωάννινα, με ιδιόκτητο στόλο 187 αυτοκινήτων/φορτηγών. Επίσης δραστηριοποιούνται και 35 συνεργάτες – αντιπρόσωποι για να εξυπηρετούν κυρίως νησιά και απομακρυσμένους νομούς.
Με κύριο μέλημα να προσφέρει πάντα προϊόντα που σέβονται, διαφυλάσσουν και διαδίδουν την ελληνική – μεσογειακή γευστική κουλτούρα τη φετινή χρονιά η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος Α.Ε. παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων της: Ψωμί σε Φέτες Ζέας, Ψωμί σε Φέτες 100% Ολικής Άλεσης, Ψωμί σε Φέτες Οκτάσπορο. Ο Παξαμάς είναι η δεύτερη σειρά προϊόντων που παρουσιάζεται εφέτος από την εταιρεία και αποτελεί την απόδειξη της προσωπικής φροντίδας και της δέσμευσης για άριστη ποιότητα και εξαιρετική γευστική απόλαυση από τον ίδιο τον Μανώλη Καραμολέγκο προς τους καταναλωτές. Ο ίδιος, αναθρεμμένος στη Σαντορίνη, στον οικογενειακό φούρνο θέλοντας να ανακαλύψει ξανά την ποιότητα των παξιμαδιών που έμαθε να φτιάχνει από τον πατέρα του, καινοτομεί για μία ακόμη φορά. Ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα ψάχνοντας να βρει ξανά τη γεύση που έμαθε να ξεχωρίζει. Έτσι λοιπόν, από τους φούρνους της Κρήτης και της Μάνης, εκεί όπου τελικά κατέληξε, βρήκε, έφερε και παρουσιάζει τον Παξαμά, όπως έλεγαν το παξιμάδι οι παλιοί. Ο σεβασμός για τη δουλειά και την εταιρεία, καθώς και η αγάπη για το ψωμί που κληρονόμησε από τους γονείς του, αποτελούν σημαντικά στοιχεία του οράματος του ιδρυτή της εταιρείας κ. Μανώλη Καραμολέγκου. Με αυτή την αφετηρία και με όπλα την έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία, κύριο μέλημα και προσανατολισμός της εταιρείας είναι η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών που διασφαλίζουν τόσο τα ίδια τα προϊόντα όσο και την παραγωγική τους διαδικασία.