Στη Βόρεια Ελλάδα, στο μέσο της εύφορης κοιλάδας του Στρυμόνα και μόλις 3 χλμ από την πόλη των Σερρών, βρίσκεται το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι ΑΕ. Μίας εταιρίας, με ιστορία από το 1954, που παράγει παγωτά και γιαούρτια από 100% ελληνικό γάλα Σερρών και έχει καταφέρει να κερδίσει τους Έλληνες και ξένους καταναλωτές.
Πρόσφατα, η εταιρία διοργάνωσε το συνέδριο παγωτού – και φέτος ήταν η 20η κατά σειρά διοργάνωση και ταυτόχρονα η 25η χρονιά που κυκλοφορεί το παγωτό της Κρι-Κρι με το σήμα Rodeo. Στο συνέδριο, μίλησε, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κρι-Κρι κ. Παναγιώτης Τσινάβος (φωτό), περιγράφοντας τη θετική πορεία της εταιρίας και τις προτεραιότητες για τη φετινή χρονιά.
Η Κρι-Κρι, σήμερα, έχει καθιερωθεί στην εγχώρια αγορά γιαουρτιού και παγωτού, ενώ έχει καταφέρει να κερδίσει μία σημαντική παρουσία στις αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.
Το 2000, είχε γίνει το πρώτο βήμα εκτός των ελληνικών συνόρων. Η εταιρία, σήμερα εξάγει σχεδόν όλα τα προϊόντα της σε 20 χώρες στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Τα προϊόντα Κρι-Κρι έχουν τοποθετηθεί σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες διεθνείς αλυσίδες SM, καθώς σε κάθε αγορά στόχος μας είναι η μαζική αγορά εκτός από την ελληνική κοινότητα στο εξωτερικό.
Το ελληνικό γιαούρτι αποτελεί ένα από τα πλέον αναπτυσσόμενα τρόφιμα, με τεράστια δυναμική στις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής. Οι καταναλωτές πλέον αρχίζουν να ανακαλύπτουν το ελληνικό γιαούρτι και να το εισάγουν ως μέρος της καθημερινής τους διατροφής. Η παγκόσμια αυτή τάση μας προσδίδει ισχυρή δυναμική για περαιτέρω επέκταση στη διεθνή αγορά, αφού η εταιρία Κρι-Κρι, είναι ένας καθιερωμένος παίχτης στην ελληνική αγορά, με σημαντική εμπειρία στην παραγωγή ελληνικού γιαουρτιού.
Η ιστορία της Κρι-Κρι, ξεκινά πίσω… στο 1954, όταν ο Γιώργος Τσινάβος ιδρυτής της εταιρίας, άνοιξε ένα μικρό ζαχαροπλαστείο στις Σέρρες, το οποίο παρήγαγε και διέθετε παγωτά και είδη ζαχαροπλαστικής στην πόλη. Οι πρώτες διανομές παγωτού γίνονταν με πλανόδιους πωλητές και ειδικά χειροκίνητα καροτσάκια που είχαν ως ψυκτικό μέσο τον πάγο και το αλάτι. Τα παγωτά Κρι Κρι και ιδιαίτερα το Κασσάτο, ένα «ιδιαίτερο» παγωτό, βασισμένο στο πρόβειο γάλα με πολύ πλούσια γεύση, άρχισαν γρήγορα να αποκτούν φήμη και εκτός των ορίων των Σερρών.
Τη δεκαετία του ’60, τοποθετούνται τα πρώτα ηλεκτρικά ψυγεία με παγωτά στην αγορά των Σερρών, ενώ οι εγκαταστάσεις της μικρής έως τότε τοπικής εταιρίας μεταφέρονται σε νέους ιδιόκτητους χώρους, με την εταιρία να αποκτά την πρώτη αυτόματη γραμμή παραγωγής παγωτού, σηματοδοτώντας έτσι την αρχή μιας νέας εποχής, καθώς μέχρι τότε η παραγωγή γινόταν με το χέρι.
Οι δεκαετίες ’80 και ’90, διαγράφουν τη μετέπειτα πορεία της εταιρίας, αφενός με την κατασκευή νέου εργοστασίου (1987), αφετέρου με την παραγωγή γιαούρτης, όταν ξεκινά η παραγωγή παραδοσιακού πρόβειου και αγελαδινού γιαουρτιού από φρέσκο γάλα του Νομού Σερρών και τέλος με τη δημιουργία υποκαταστήματος στην Αττική, δημιουργώντας έτσι με σταθερά βήματα ένα πανελλαδικό δίκτυο διανομής των προϊόντων της.
Το 2000, η Κρι Κρι καινοτομεί στην αγορά γιαουρτιού, λανσάροντας το «Σπιτικό», το πρώτο γιαούρτι σε οικογενειακή συσκευασία και γρήγορα κερδίζει τις πρώτες αναφορές στις έρευνες αγοράς.
Σήμερα, η Κρι Κρι μετά από 60 χρόνια επιτυχημένης εμπορικής πορείας και συνεχείς επενδύσεις συγκαταλέγεται πλέον στις πιο δυναμικές βιομηχανίες γαλακτοκομικών προϊόντων και στοχεύει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις αναπτυξιακές της προοπτικές, τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και στο εξωτερικό.
Η εταιρία, φροντίζει ιδιαίτερα τις σχέσεις της με τους εργαζόμενους και το προσωπικό. «Κύριο μέλημά μας είναι η ύπαρξη ενός εργασιακού περιβάλλοντος το οποίο, όχι μόνο ενισχύει τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει με τους ανθρώπους μας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά παράλληλα προσφέρει τις κατάλληλες ευκαιρίες για την εξέλιξη των δεξιοτήτων τους μέσα από εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και εργασιακές προκλήσεις, ενθαρρύνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δημιουργικότητα και την καινοτομία», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρίας, ενώ ορισμένες από τις παροχές είναι ο παιδικός σταθμός με καθημερινή λειτουργία από το 2005 για τη δωρεάν φύλαξη παιδιών των εργαζομένων, η κάλυψη κόστους μεταπτυχιακών προγραμμάτων, η πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων για τα παιδιά των εργαζομένων και παροχή δώρων, η λειτουργία τράπεζας αίματος, η συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις για προνομιακή εξυπηρέτηση των εργαζομένων (club εργαζομένων) κ.α.