Η εσοδεία του SAMOS ANTHEMIS 2010
βραβεύεται διεθνώς για την ασυναγώνιστη ποιότητά της προσθέτοντας ακόμα μια διάκριση στην συλλογή της ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ!
Με χρυσή διάκριση βραβεύτηκε το Samos Anthemis 2010, το γλυκό κρασί της Σάμου, στον διεθνή διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles 2016. Η διάκριση του Samos Anthemis 2010, ενισχύει την διεθνώς υψηλή εικόνα των κρασιών της ΕΟΣ Σάμου και δίνει ακόμα έναν λόγο υπερηφάνειας στην ποιότητα της παραγωγής του νησιού.
Το Samos Anthemis, είναι ένα ξεχωριστό γλυκό κρασί πενταετούς παλαίωσης που ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Εξαιρετικά πολύπλοκο αρωματικά και με γεμάτη γεύση, πρόκειται για ένα κρασί με μοναδικό χαρακτήρα. Συγκαταλέγεται στην κατηγορία των επιδόρπιων οίνων, χάρης στην έντονη γλυκύτητα του.
Η διάκρισή του στον διεθνή διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles, επιβεβαιώνει την αξία της διάκρισης του 2015 στον ίδιο διαγωνισμό, όπου είχε πάρει το Ασημένιο μετάλλιο για την εσοδεία του 2009.
Ο διαγωνισμός Concours Mondial de Bruxelles, μετράει φέτος 22 χρόνια και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους δυσκολότερους διαγωνισμούς παγκοσμίως. Το επιτελείο των κριτών που αξιολογεί τα κρασιά, αποτελείται από διακεκριμένους ανθρώπους του οινικού κόσμου, αναγνωρισμένους για την κριτική τους ικανότητα. Οινολόγοι, δημοσιογράφοι , οινικοί συγγραφείς –ειδικοί και κριτικοί οίνου, ερευνητές και εκπρόσωποι οργανώσεων του κλάδου συναποφασίζουν με άξονα την αξιολόγηση και διάκριση των ποιοτικότερων κρασιών παγκοσμίως.
- ΠΡΟΦΙΛ Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ) :
Η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ), ιδρύθηκε το 1934 με τη συμμετοχή 24 τοπικών συνεταιρισμών που αντιπροσωπεύουν όλους τους καλλιεργητές αμπέλου του νησιού. Σκοπός της είναι η συγκέντρωση, οινοποίηση και εμπορία του συνόλου της παραγωγής των αμπελουργών του νησιού. Το Σαμιώτικο κρασί, ειδικά το γλυκό, αποτέλεσε ανέκαθεν έναν από τους κύριους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, με εξαγωγές σε χώρες όπως η Γαλλία – η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για την ΕΟΣΣ εδώ και 45 χρόνια- και άλλες 23 χώρες.
Η οινική παραγωγή της Σάμου, οι γλυκείς και οι ξηροί της οίνοι, είναι μοναδικοί στην γεύση και την ποιότητά τους, συγκεντρώνοντας όλες τις γευστικές ιδιαιτερότητες που τους προσδίδει η καλλιέργειά τους σε υψομετρικές αναβαθμίδες. Τα ξηρά κρασιά της ΕΟΣ Σάμου, Ψηλές Κορφές, Golden Samena, Aegean Breeze (Αγέρι του Αιγαίου) και Samena, με το κρυστάλλινο χρώμα τους και τα έντονα φρουτώδη αρώματα, μας ταξιδεύουν σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο γεύσεων. Παράλληλα, η παραδοσιακή και αγαπημένη γεύση του γλυκού σαμιώτικου κρασιού, τονίζεται μέσα από τους επιδόρπιους οίνους της, Samos Grand Cru, Samos Nectar, Samos Anthemis και Samos Vin Doux, που μας προετοιμάζουν για ταξίδια γεύσεων συνοδεύοντας ιδανικά πιάτα μαγειρεμένα με φρούτα, και επιδόρπια.
Τον Μάρτιο του 2016, ξεκίνησε η στρατηγική συμμαχία της ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ με την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων. Η συνεργασία αυτή, αποτελεί σημείο αφετηρίας για την περαιτέρω εμπορική ανάδειξη του πολυβραβευμένου Σαμιώτικου κρασιού και της ενίσχυσης της εμπορίας και εξαγωγής του στον εγχώριο και διεθνή χώρο.